Benő Brigitta

Benő Brigitta
reflexológus, VOLL diagnoszta, dietetikus
Telefon: 06304814097
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai karának dietetika szakán végeztem 2006-ban. A természetgyógyászat felé mindig is nyitott voltam, így ebben az irányban folytattam tanulmányaimat. 2014-ben tettem le reflexológia szakvizsgámat. A Voll diagnosztikával saját problémám miatt kerültem kapcsolatba. 2015 nyarán egyik napról a másikra csalánkiütéses lettem, a háziorvos beutalt allergia vizsgálatra. Az eredmény minden élelmiszerre és pollenre negatív volt ám a kiütéseim megmaradtak napokkal később is. Gyógyszeres kezelésre állítottak volna, de nem éreztem indokoltnak, míg nem tudjuk a kiváltó okot. Ekkor kerültem kapcsolatba a Voll típusú allergia vizsgálattal melynek során kiderült az allergia kiváltó oka: a görögdinnye és az instant kávé. Azonnal elmúltak a kiütések amint nem fogyasztottam az allergéneket, így nem volt szükségem évekig tartó gyógyszeres kezelésre.

Számomra az a legfontosabb, hogy a betegségek kiváltó okát szüntessük meg, nem elegendő elnyomni a tüneteket. Ha az autónkon elromlik a fék és ezt jelzi a műszerfalon a lámpa, nem az a megoldás, hogy leragasztjuk a visszajelző lámpát, inkább a féket kell megjavítani. A betegségek kapcsán sem a tüneti kezelés nyújtja a végleges megoldást.

A Voll diagnosztika során célom az, hogy megtaláljuk a szervezet gyenge pontjait, az immunrendszer hibáit, a betegségek valódi okát. Megkeressük a gócpontokat, ahonnan a fertőzések újra és újra előtörnek, megnézzük, hogy vannak-e a szervezetben terhelő toxinok, nehézfémek, vegyi anyagok, milyen állapotban vannak az egyes szervek, van-e élelmiszer allergia, por-, állatszőr-, virágpor allergia. A vizsgálat során kiderült problémákra minden esetben egyéni terápiás tervet készítünk.

A Voll diagnosztika mellett reflexológiával is foglalkozom. A talpon olyan idegpontok találhatóak, amelyek kapcsolatban vannak egy-egy szervvel. Ezeket az idegpontokat, mikroterületeket nevezzük reflexzónáknak. Ezen zónák ingerlésével, masszázsával kapcsolat létesíthető az adott zóna és a hozzá tartozó szerv között, így ingerhatást fejthetünk ki, azaz megindítjuk a szervezet öngyógyítását. A reflexológia egyben kiváló prevenciós módszer is.

Szakterületeim:

-          emésztési problémák

-          táplálék allergiák

-          krónikus fertőzések, gyulladások, fájdalmak okának kiderítése

-          reflexológia: talpmasszázs

-          frekvencia terápia

-          prevenció, a betegségek megelőzése